Acılı Tavuk Kanat Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Acılı Tavuk Kanat Tarifi, Acılı Tavuk Kanat nasıl yapılır

Malzemeler

  • 12 adet tavuk kanat
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Damak tadınıza göre tuz

Acılı Tavuk Kanat Yapılışı
  • Geniş ve derin bir kapta; biber salçası, yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, tuz, köri ve pul biberi iyice karıştırın.
  • Tavuk kanatlarını bol suyla yıkayıp temizleyin.
  • Kanatların fazla suyunu süzüp sosun içine yatırın.
  • Tüm malzemelerin özleşmesi için iyice harmanlayın.
  • Buzdolabında 15 dakika bekletin.
  • Sürenin sonunda tavuk kanatları sosun içinden çıkarın.
  • Yağsız tavada ya da ızgarada her iki tarafını da pişirin.
  • Patates kızartması ve yeşilliklerle servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Akşam yemekleriniz için hem göz alıcı hem de pratik bir yemek yapmak istiyorsanız; acılı tavuk kanat tarifi tam size göre!
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst