Piliç çevirme tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Piliç çevirme tarifi, Piliç çevirme nasıl yapılır
pilic cevirme.jpg
Malzemeler
• 1 adet bütün tavuk
• 8 adet minik patates
• 3 adet havuç
• Tuz, karabiber
• 1 çorba kaşığı susam
Marine için:
• 1 çorba kaşığı bal
• Yarım limonun suyu
• 1 çorba kaşığı mısır nişastası
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• Tuz, karabiber

Piliç çevirmenin yapılışı
Tavuğu yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Derin bir kapta bal, limon suyu, nişasta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun her tarafına sürün ve üzerini kapatarak buzdolabında 2-3 saat bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırının kızartma şişini, tavuğun ortasından boylamasına geçirin ve fırına yerleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek, tavuğun alt katına yerleştirin. Tavuk yarı yarıya piştiğinde susama bulanmış patatesleri ve iri doğranmış havuçları yağlı kağıdın üzerine dizin. Tuz, karabiber serpin. Tavuk iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst