Ömer
Yönetici
Peynir Dolgulu Enginar Tarifi, Peynir Dolgulu Enginar nasıl yapılır
4 Kişilik
Peynir Dolgulu Enginar Yapılışı
1. Enginarları saplarını kesip üst kısımdaki yapraklarını makasla alın. İç kısmındaki mor yaprakları elinizle koparın. Tüylü kısmı bir bıçak yardımıyla çıkarın. Kararmasını önlemek için limon suyu eklenmiş suda bekletin.
2. Kaşar peynirini rendeleyin. Beyaz peynir ve rokfor peynirini çatalla ezin. Tüm peynirleri bir kaba alın. Üzerine krema, tuz, karabiber ve kekik katıp, karıştırın.Temizlediğiniz enginarları bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su, 1 çorba kaşığı limon suyu ve tuz ekleyip, yumuşayana dek pişirin. Tencereden alıp ılıtın. İç kısımlarına peynirli harcı paylaştırın. Enginarları yağlı kağıda sarın ve üst kısımlarını bağlayın. Kağıtları hafifçe ıslatın. Bir fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
- 4 adet temizlenmemiş küçük boy enginar
- Yeteri kadar su 1 adet limon
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1 çay bardağı rokfor peyniri
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı krema
- Tuz, karabiber, kekik
4 Kişilik
Peynir Dolgulu Enginar Yapılışı
1. Enginarları saplarını kesip üst kısımdaki yapraklarını makasla alın. İç kısmındaki mor yaprakları elinizle koparın. Tüylü kısmı bir bıçak yardımıyla çıkarın. Kararmasını önlemek için limon suyu eklenmiş suda bekletin.
2. Kaşar peynirini rendeleyin. Beyaz peynir ve rokfor peynirini çatalla ezin. Tüm peynirleri bir kaba alın. Üzerine krema, tuz, karabiber ve kekik katıp, karıştırın.Temizlediğiniz enginarları bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su, 1 çorba kaşığı limon suyu ve tuz ekleyip, yumuşayana dek pişirin. Tencereden alıp ılıtın. İç kısımlarına peynirli harcı paylaştırın. Enginarları yağlı kağıda sarın ve üst kısımlarını bağlayın. Kağıtları hafifçe ıslatın. Bir fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip servis yapın.