deep
Harbi Aktif Üye
Zeytinyağlı Enginar Tarifi, Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır
Malzemeler
Zeytinyağlı Enginar Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Havuçları temizleyip ortadan ikiye bölün. Daha sonra verev olarak doğrayın. Patatesleri de dilimleyip verev doğrayın. Soğan, havuç ve patatesi bir tencereye alıp karıştırın. Üzerine enginarları bütün olarak yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu, kesmeşeker, su, tuz ve karabiberi tencereye katın.
Yağlı bir kağıdı ıslatıp buruşturduktan sonra tencerenin üzerine yerleştirin. Kapağını kapatın ve ocağa oturtun. 10 dakika hızlı ateşte pişirin. Daha sonra ocağı kısıp 30 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına yerleştirin. Dereotunu kıyıp tenceredeki patatesli harçla karıştırın. Daha sonra enginarların ortasına harcı paylaştırın. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.
Malzemeler
- 6 adet enginar
- 3 adet soğan
- 2'şer adet patates ve havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 4 adet kesmeşeker
- 1 su bardağı su
- 6 dal dereotu
- tuz, karabiber
Zeytinyağlı Enginar Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Havuçları temizleyip ortadan ikiye bölün. Daha sonra verev olarak doğrayın. Patatesleri de dilimleyip verev doğrayın. Soğan, havuç ve patatesi bir tencereye alıp karıştırın. Üzerine enginarları bütün olarak yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu, kesmeşeker, su, tuz ve karabiberi tencereye katın.
Yağlı bir kağıdı ıslatıp buruşturduktan sonra tencerenin üzerine yerleştirin. Kapağını kapatın ve ocağa oturtun. 10 dakika hızlı ateşte pişirin. Daha sonra ocağı kısıp 30 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına yerleştirin. Dereotunu kıyıp tenceredeki patatesli harçla karıştırın. Daha sonra enginarların ortasına harcı paylaştırın. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.