Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi

Ömer
Yönetici
Arpacık Soğanlı Enginar Tarifi, Arpacık Soğanlı Enginar nasıl yapılır
arpacık soganli enginar.jpg
Malzemeler
  • 4 adet temizlenmemiş küçük boy enginar
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 20 adet arpacık soğan
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 5 diş sarmısak
  • 15 adet kiraz domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 6 dal dereotu,
  • tuz, karabiber.
4 kişilik

Arpacık Soğanlı Enginar Yapılışı
1. Enginarları temizlemek için sapını kesip, ortadan ikiye bölün. Orta kısmındaki tüylü kısmı bıçakla kesip alın. Kararmasını önlemek için her tarafına limon sürün. İç kısımdaki mor yapraklannı elinizle koparın. Yanm enginarın kesik kısmı kesme tahtasına gelecek şekilde tahtaya yerleştirin. Enginarın sap kısmında 2-3 parmak kalacak şekilde üst yapraklannı kesin. İç kısımda kalan sert mor yaprakları elinizle koparın. Enginarı 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Daha sonra 1 çorba kaşığı limon suyu ve tuz eklediğiniz suda yarı yarıya yumuşayana dek haşlayın.

2. Tereyağını kapaklı ve büyük bir tavaya alın. Üzerine arpacık soğan ve eti birlikte koyun. Et suyunu salıp çekince, kıyılmış sarmısagı ekleyin. Birkaç dakika soteleyip, enginar, tozşeker, tuz ve karabiberi ilave edip, birlikte 1-2 dakika daha soteleyin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve tavanın kapağını kapatın. Enginar iyice yu-muşayınca, ikiye bölünmüş kiraz domatesleri yemeğe katın. Kısık ateşte el yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Yapraklarına ayrılmış dereotu ilave edip servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Üst