Köremen böreği tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Köremen böreği tarifi, Köremen böreği nasıl yapılır
koremen-boregi.jpg
Malzemeler
  • Yarım kg köremen
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Susam ve çörekotu
  • Tuz, karabiber
Köremen Böreği Yapılışı
Köremenleri temizleyip bol suyla yıkayın. Maydanozu temizleyip kıyın ve köremene ekleyip harmanlayın. Suyunu iyice süzüp elinizle iri parçalar şeklinde koparın. Süt, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Yufkaların üzerine bu karışımı sürün. Yufkaları bu şekilde yarım saat bekletin. Her bir yufkanın üzerine köremenli harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Çörekotu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Afiyet olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst