Betül17
denizimsi
Sütlü Börek Tarifi, Sütlü Börek nasıl yapılır
Sütlü Börek
Malzemeler:
1. Yufkaları mutfak tezgahına serin ve dörde bölün. Eğer büyük boyutta börek istemiyorsanız sekize bölün. 2. Süt ve sıvıyağı çatalla iyice çırpın. Kaşar peynirini küçük küçük doğrayın ve beyaz peynirle karıştırın.
3. Elde ettiğiniz üçgen yufkaları geniş tarafı size doğru gelecek şekilde üst üste dizin. Her yufkanın içine fırçayla bolca süt-sıvıyağ karışımından sürün. Yufkanın geniş tarafına peynir koyun ve bol olarak sarın. (Kenarlarını katlamadan, direk rulo yapın.) Bir kenarının etrafında döndürerek, gül böreği şekli verin ve ucunun açılmaması için sütlü karışımdan azıcık sürerek yapıştırın.
4. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Susam ve çörek otuyla süsleyin.
5. 200 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun…

Sütlü Börek
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 100 g beyaz peynir
- 50 g kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- Susam ve çörekotu
1. Yufkaları mutfak tezgahına serin ve dörde bölün. Eğer büyük boyutta börek istemiyorsanız sekize bölün. 2. Süt ve sıvıyağı çatalla iyice çırpın. Kaşar peynirini küçük küçük doğrayın ve beyaz peynirle karıştırın.
3. Elde ettiğiniz üçgen yufkaları geniş tarafı size doğru gelecek şekilde üst üste dizin. Her yufkanın içine fırçayla bolca süt-sıvıyağ karışımından sürün. Yufkanın geniş tarafına peynir koyun ve bol olarak sarın. (Kenarlarını katlamadan, direk rulo yapın.) Bir kenarının etrafında döndürerek, gül böreği şekli verin ve ucunun açılmaması için sütlü karışımdan azıcık sürerek yapıştırın.
4. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Susam ve çörek otuyla süsleyin.
5. 200 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Son düzenleme moderatör tarafından: