Sütlü Gül Böreği Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Sütlü Gül Böreği Tarifi, Sütlü Gül Böreği nasıl yapılır
gulboregi.jpg

Malzemeleri
  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 100 gr beyaz peynir ya da kaşar peynir rendesi
  • 1 demet maydonoz
  • Eritilmiş margarin
Üzeri İçin;
2 yumurta
1 su bardağı süt
Çörekotu

Sütlü Gül Böreği yapılışı
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim. Yufkayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafinda döndürerek yuvarlak bir şekil verelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.

Afiyet olsun
 

Benzer Konular

Yanıtlar
2
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst