mahir
Harbi Aktif Üye
Kaymaklı Kırma Börek Tarifi, Kaymaklı Kırma Böreği nasıl yapılır
Malzemeler
Kaymaklı Kırma Böreği Yapılışı
Ara sosu için bir kasede süt,sıvıyağ ve yumurtaya karıştırın. Başka bir kasede yoğurt,kaymak ve yumurtayı karıştırın. İç harcı için sıvıyadğ soğan ve kıymayı kavurun.
Kavurmadan önce üzerine bir tane çiğ patatesi derendeleyin. Sotelendikten sonra üzerine doğranmış maydanozu,tuz ve baharatları da ekleyin. Yuvarlak bir tepsiye birinci yufkayı parçalayarak koyun.
1 numaralı sostan aralarına serperek ikinci yufkayı da buruşturarak serin. Yarıya gelince kıymalı harcı dökün. Tekrar kalan iki yufkayı aralarına sos dökerek tepsiye doldurun.
Tepsi dolunca bıçakla karelere kesin. Daha sonra 2 numaralı sosu üzerine dökün ve 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
- 4 yufka
- 200 gr. kıyma
- 1 patates
- 2 soğan
- 1 tutam maydanoz
- tuz,karabiber
- sıvıyağ
- 1 su b. süt
- 1 çay b. sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1,5 su b. yoğurt
- 1 su b. kaymak
- 1 yumurta
Kaymaklı Kırma Böreği Yapılışı
Ara sosu için bir kasede süt,sıvıyağ ve yumurtaya karıştırın. Başka bir kasede yoğurt,kaymak ve yumurtayı karıştırın. İç harcı için sıvıyadğ soğan ve kıymayı kavurun.
Kavurmadan önce üzerine bir tane çiğ patatesi derendeleyin. Sotelendikten sonra üzerine doğranmış maydanozu,tuz ve baharatları da ekleyin. Yuvarlak bir tepsiye birinci yufkayı parçalayarak koyun.
1 numaralı sostan aralarına serperek ikinci yufkayı da buruşturarak serin. Yarıya gelince kıymalı harcı dökün. Tekrar kalan iki yufkayı aralarına sos dökerek tepsiye doldurun.
Tepsi dolunca bıçakla karelere kesin. Daha sonra 2 numaralı sosu üzerine dökün ve 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.