Mantarlı Tencere Böreği Tarifi

Mantarlı tencere böreği tarifi ile farklı şeyler denemeye ne dersiniz? Börek içi olarak mantar damak tadımıza biraz uzak, üstüne tencerede börek mi yapılırmış dediğinizi duyar gibiyim. Önyargılı olmayı bırakıp malzemelerimiz hazırsa haydi mantarlı tencere böreği yapalım.

Mantarlı Tencere Böreği Tarifi İçin Malzemeler​

Mantarlı Tencere Böreği

  • 4 Yufka
  • 3 Yumurta
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
  • 1 kase mantar limit isteğe göre
  • 3 sosis
  • 100 gr kaşar peyniri

Mantarlı Tencere Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?​

Tencerenizi sıvıyağ ile yağlayın. Mantar ve sosisi sıvıyağda soteleyin. Diğer tarafta bir kasede süt, sıvıyağ ve yumurtaları karıştırarak bir sos yapın. Tencerenize bütün bir yufka serin. 2 yufkayı parçalayarak yerleştirin. Sostan döküp 3. yufkayı da üzerine parçalayın. İç harcı koyup son yufkayı da üzerine parçalayın. Yine sostan döküp sarkan yufkaları üzerine kapatın. Kalan sosu da döküp fırının en altın bir üst rafında 200 derecede pişirin. Ters çevirip dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst