mahir
Harbi Aktif Üye
Kaymaklı Gözleme Tarifi, Kaymaklı Gözleme nasıl yapılır

Malzemeler
Kaymaklı Gözlemenin yapılışı
Önce yufka 20cm eninde uzunlamasına kesilir. Yufkanın ilk ucuna kaymak böğürtlen ve toz şeker konulur. Katlayarak muska şeklinde sarılır. Yumurta beyazı sürülerek yapıştırılır. Teflon tava veya 1700 fırında iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Üzerine pudra şekeri serpilir. İsteğe göre yanında dondurmayla servis edilir.

Malzemeler
- 1 adet yufka
- 2 yemek kaşığı kaymak
- 2 yemek kaşığı böğürtlen
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurtanın beyazı
Kaymaklı Gözlemenin yapılışı
Önce yufka 20cm eninde uzunlamasına kesilir. Yufkanın ilk ucuna kaymak böğürtlen ve toz şeker konulur. Katlayarak muska şeklinde sarılır. Yumurta beyazı sürülerek yapıştırılır. Teflon tava veya 1700 fırında iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Üzerine pudra şekeri serpilir. İsteğe göre yanında dondurmayla servis edilir.