Gebelikte Pirinç Tüketmek

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Gebelikte Pirinç Tüketimi, Hamilelikte pilav yemek, Gebelikte Pirinç Tüketiminin önemi nedir? Hamilelikte Pirinç tüketmenin faydaları
hamilelik.png

Türk mutfağının en çok tüketilen ürünlerinden pirinç, anne ve karnındaki bebeğe çok yararlıymış. Uzman görüşlerinden aldığımız bu habere göre hamile bayanların bebekleri ve kendileri için bol bol pirinç tüketmesi faydalıymış. Hadi uzmanlar ne demiş birlikte görelim.

Kaliforniya Pirinç Komisyonu’nun yayınladığı bir rapora göre, Kaliforniya pirinçleri üzerinde yapılan bir araştırma pirinçte yer alan bir çok vitamin ve mineralin hamilelik sürecinde anne ve bebek sağlığı açısından hayati önem taşıdığını ortaya koydu. Doğal bir vitamin ve mineral deposu olan pirinç, içerik olarak protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2 vitaminlerini içinde barındırıyor. Hamile bir kadın normal zamanlardan iki kat daha fazla demir ihtiyacı duyar. Ayrıca hamilelik sürecinde tüm bebekler doğum sonrası kullanabilmek amacı ile demir depolarlar. Bebek ilk yaşamsal fonksiyonları ve dünyaya uyum sağlamak amacıyla depoladığı bu demiri kullanır. Bu sebepten hamileliğin son aylarında pirinç tüketimi artmalıdır. Bu hem anne hem de bebek için hayati önem taşır. Pirinç ayrıca kan şekerini sabit düzeyde tutar ve hazmı oldukça kolaydır. Hamilelikte düzenli tüketilen pirinç içindeki mineraller nedeni ile rahat bir hamilelik dönemi geçirmenizi sağlar. Tansiyon dengeleme özelliği de hamilelerde sık görülen tansiyon düşüklüğü ve tansiyon dengesizliği sorunlarına çözüm getirir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
33B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst