Fajitas Tarifi, Fajitas nasıl yapılır
Harbi bayanlar siz için bir Meksika yemeği buldum ve sunuyorum tarifini
Malzemeleri
- 500 gram dana eti
- 2 adet tatlı kırmızı biber
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kekik, tuz
Terbiyesi için
- 1 su bardağı süt
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sosu için
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 adet avokado
Servisi için
- Tortellini ya da lavaş ekmeği
Fajitas Yapılışı
- Dana etini orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın.
- Kuru soğanı rendeleyip, süt ve sıvıyağla karıştırın.
- İçine doğradığınız etleri ekleyip terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin.
- Sürenin sonunda terbiye sosunun süzülmesi için kenarda bekletin.
- Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Kırmızı ve çarliston biberi şeritler halinde doğrayın.
- Orta derinlikte bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.
- Üzerine soğanları ekleyip hafifçe kavurun.
- Soğanlar rengini kaybetmeden tavaya eti ilave edin.
- Yüksek ateşte et suyunu bırakana kadar pişirin.
- Doğranmış biberleri tavaya ekleyin.
- Orta dereceli ateşte pişmeye bırakın.
- Ocaktan almadan iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin.
- Sosunu hazırlamak için avokadonun içini kaşıkla oyun.
- Çıkardığınız içi süzme yoğurtla karıştırın.
- Tortellini ya da lavaş ekmeği ve avokado sosuyla beraber servis yapın.