mahir
Harbi Aktif Üye
Fajitas Tarifi, Fajitas nasıl yapılır
Harbi bayanlar siz için bir Meksika yemeği buldum ve sunuyorum tarifini
Malzemeleri
Terbiyesi için
Sosu için
Servisi için
Fajitas Yapılışı
Harbi bayanlar siz için bir Meksika yemeği buldum ve sunuyorum tarifini
Malzemeleri
- 500 gram dana eti
- 2 adet tatlı kırmızı biber
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kekik, tuz
Terbiyesi için
- 1 su bardağı süt
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sosu için
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 adet avokado
Servisi için
- Tortellini ya da lavaş ekmeği
Fajitas Yapılışı
- Dana etini orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın.
- Kuru soğanı rendeleyip, süt ve sıvıyağla karıştırın.
- İçine doğradığınız etleri ekleyip terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin.
- Sürenin sonunda terbiye sosunun süzülmesi için kenarda bekletin.
- Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Kırmızı ve çarliston biberi şeritler halinde doğrayın.
- Orta derinlikte bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.
- Üzerine soğanları ekleyip hafifçe kavurun.
- Soğanlar rengini kaybetmeden tavaya eti ilave edin.
- Yüksek ateşte et suyunu bırakana kadar pişirin.
- Doğranmış biberleri tavaya ekleyin.
- Orta dereceli ateşte pişmeye bırakın.
- Ocaktan almadan iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin.
- Sosunu hazırlamak için avokadonun içini kaşıkla oyun.
- Çıkardığınız içi süzme yoğurtla karıştırın.
- Tortellini ya da lavaş ekmeği ve avokado sosuyla beraber servis yapın.