Patlıcanlı Nuar Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Patlıcanlı Nuar Tarifi
Patlıcanlı Nuar Tarifi Nasıl Yapılır

Patlicanli nuar.jpg
Malzemeler (4 kişilik)
• 4 dilim dana nuar
• 4 adet kemer patlıcanı
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 4 adet sivri biber
• 5 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çay bardağı süt
• Bir buçuk su bardağı yoğurt
• 3 çorba kaşığı nar ekşisi
• Yeterince sıcak su
• 1 çay kaşığı Bağdat Karışık Biber
• Yarım çay kaşığı Bağdat Pul biber
• 1 çay kaşığı kekik
• Tuz
• Biberiye dalı

Patlıcanlı Nuar Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun. Bir parmak uzunluğunda doğrayıp tuzlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp iyice sıkın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve patlıcanları 5 dakika kavurun. Doğranmış biberleri üzerine koyup kavurmaya devam edin. Üzerine 2 diş dövülmüş sarımsak ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu, sütle karıştırıp üzerine dökün ve 5 dakika pişirin. Eti ayrı bir tencerede hiç su koymadan suyunu salıp yeniden çekene kadar çevirerek pişirin. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyup pişmeye bırakın. Suyunu çekince tuz, karabiber, kekik, pul biber ve nar ekşisi ekleyin. 1 dakika sonra ocaktan alın. Kalan sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine önce sebzeleri, daha sonra eti koyun. Sebzelerin ve etin kalan suyunu üzerine gezdirin. Biberiye ile süsleyerek ve gerekirse üzerine tuz ekleyerek servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst