mahir
Harbi Aktif Üye
Güveç Tarifi, Güveç nasıl yapılır
Vücudumuzun sağlığı için gerekli proteinin en yoğun olduğu kırmızı etin en lezzetli pişirme yöntemi.Biber salçasıyla lezzeti artırılmış nefis bir güveç tarifi..
Malzemeler
Güveç Hazırlanışı
Afiyet Olsun
Vücudumuzun sağlığı için gerekli proteinin en yoğun olduğu kırmızı etin en lezzetli pişirme yöntemi.Biber salçasıyla lezzeti artırılmış nefis bir güveç tarifi..
Malzemeler
- 500 Gr yağsız dana eti
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 2 Adet kuru soğan
- 3-4 Adet yeşil biber
- 2 Adet iri domates
- 1/2 Yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 Yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 Dal maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
Güveç Hazırlanışı
- Yağsız dana etini yıkayın ve ufak ufak kuşbaşı doğrayın.
- Tencerede yağı eritin.
- Üzerine eti ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
- Küp küp doğradığınız soğanları ve yeşil biberleri ilave edin.
- Bir kaç dakika sürekli karıştırarak pişirin.
- Yeterince ılık suda salçaları eritip ekleyin.
- Tuz ve biberi katıp ağır ateşte 45 dakika kadar et yumuşayana dek pişirin.
- Etler pişince güveç kabına aktarın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar daha pişirin.
- Güveçi fırından çıkardıktan sonra maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun