mahir
Harbi Aktif Üye
Cevizli soğanlı börek tarifi, Cevizli soğanlı börek nasıl yapılır
Malzemeler (10-12 kişilik)
Cevizli soğanlı börek yapılışı
Harç için piyazlık doğranmış soğan, ceviz, ufalanmış peynir, pulbiber, karabiber ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir yerde unun ortasını havuz gibi açıp, yaş maya, yoğurt, yarım çay bardağı sıvıyağ ve tuz ekleyip karıştırın. Azar azar ılık su ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlu zeminde merdane yardımıyla fırın tepsinizin ebadında açın. Bir parça hamuru fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine harcı yavtn. İkinci parça hamuru açıp tepsiye yerleştirin Kenarlarının açılmaması için elinizle ba»tırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ gezdi!ın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ü?eri kızarana dek pişirin. Dilimleyip sfrvis yapın.
Hamur malzemesine kattığınız yoğurt hafif sulu olursa, hamurunuz daha yumuşak olur. Ayşe Ünal
Malzemeler (10-12 kişilik)
- 2 adet büyük boy soğan
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 200 gram beyaz peynir ve lor peyniri
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 5 su bardağı un
- Yarım paket (21 gram) yaş maya
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı+1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- Yeteri kadar ılık su
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz
Cevizli soğanlı börek yapılışı
Harç için piyazlık doğranmış soğan, ceviz, ufalanmış peynir, pulbiber, karabiber ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir yerde unun ortasını havuz gibi açıp, yaş maya, yoğurt, yarım çay bardağı sıvıyağ ve tuz ekleyip karıştırın. Azar azar ılık su ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlu zeminde merdane yardımıyla fırın tepsinizin ebadında açın. Bir parça hamuru fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine harcı yavtn. İkinci parça hamuru açıp tepsiye yerleştirin Kenarlarının açılmaması için elinizle ba»tırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ gezdi!ın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ü?eri kızarana dek pişirin. Dilimleyip sfrvis yapın.
Hamur malzemesine kattığınız yoğurt hafif sulu olursa, hamurunuz daha yumuşak olur. Ayşe Ünal