mahir
Harbi Aktif Üye
Soğanlı Ekmek Tarifi, Soğanlı Ekmek nasıl yapılır
Malzemeler
Hamuru için;
Soğanlı Ekmek Yapılışı
Kuru biberi ılık suda bekletin.
Bir kabın içinde ılık sütle mayayı eritin. Süt, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve un koyun. Yoğurup yumuşak bir hamur tutun. Hamuru üstü kapalı olarak en az 30 dakika dinlendirin.
İyice yıkadığınız yeşil soğanları ayıklayıp, ince ince kıyın. Beyaz peyniri rendeleyin. Kırmızı biberi doğrayın. Haşlanmış patatesi küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Bütün bu malzemeleri hafifçe karıştırın.
Bu harcı mayalanan hamurla birlikte de yoğurun. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın, hamuru yerleştirip 35 dakika bekletin. 200° fırında 30 dakika pişirin.
Malzemeler
Hamuru için;
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 6 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet kurutulmuş kırmızı biber
- 6 dal taze soğan
- 2 adet haşlanmış patates
- Yarım demet dereotu
- Yarım su bardağı siyah zeytin
- Yarım su bardağı beyaz peynir
Soğanlı Ekmek Yapılışı
Kuru biberi ılık suda bekletin.
Bir kabın içinde ılık sütle mayayı eritin. Süt, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve un koyun. Yoğurup yumuşak bir hamur tutun. Hamuru üstü kapalı olarak en az 30 dakika dinlendirin.
İyice yıkadığınız yeşil soğanları ayıklayıp, ince ince kıyın. Beyaz peyniri rendeleyin. Kırmızı biberi doğrayın. Haşlanmış patatesi küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Bütün bu malzemeleri hafifçe karıştırın.
Bu harcı mayalanan hamurla birlikte de yoğurun. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın, hamuru yerleştirip 35 dakika bekletin. 200° fırında 30 dakika pişirin.