mahir
Harbi Aktif Üye
But Söğüşü Tarifi, But Söğüşü nasıl yapılır
Malzemeler
But Söğüşü Yapılışı
Bir tencerenin içine yıkanıp temizlenmiş koyun budu, konur. Üzerine tencerenin kenarından iki parmak aşağısına kadar su doldurulur.Kabuğu soyulmuş soğanlar bütün halde, havuç, maydanoz ve iri parçalara kesilmiş pırasa ve bir diş sarımsak atılır. Etin iyi pişmesi için bir saat sonra ters yüz edilir (yani etin 2 tarafını da birer saat kaynatmak gerekir). Et soğuduktan sonra dilimlere ayrılarak servis edilir.
Malzemeler
- 1 adet koyun but
- 1 demet havuç
- 2 adet soğan
- 1 adet pırasa
- 1 demet maydanoz
- 1 diş sarımsak
But Söğüşü Yapılışı
Bir tencerenin içine yıkanıp temizlenmiş koyun budu, konur. Üzerine tencerenin kenarından iki parmak aşağısına kadar su doldurulur.Kabuğu soyulmuş soğanlar bütün halde, havuç, maydanoz ve iri parçalara kesilmiş pırasa ve bir diş sarımsak atılır. Etin iyi pişmesi için bir saat sonra ters yüz edilir (yani etin 2 tarafını da birer saat kaynatmak gerekir). Et soğuduktan sonra dilimlere ayrılarak servis edilir.