Rosto Tarifi

#1
Rosto Tarifi, Rosto nasıl yapılır

Malzemeler
750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Un
5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuz , Karabiber

Rosto Yapılışı
Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın. Tuzlanmış ve biberlenmiş
eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve
karabiber serpin. Et pişince tencereden alın.

Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı ve
havucu ilave edin. sürekli karıştırın. Salçayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurduktan
sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. Eti tencereye aktarın.

Maydanoz saplarını üzerine serpin. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri
bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.

Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin. Pişirme suyunu tel
süzgeçten geçirin. Etin üzerine dökün. Patates püresi ile birlikte servis yapın.

Afiyet Olsun.
 
Top