Tepsi Böreği Ispanaklı

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi, Ispanaklı Tepsi Böreği nasıl yapılır Resimli
    ispanakli tepsi boregi.jpg
    Malzemeler
    • 4 Adet yufka
    • 1 Su bardağı süt
    • 5 Adet yumurta
    • 4 Çorba kaşığı margarin
    • 200 gr ıspanak
    • 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 Adet soğan
    • Tuz, karabiber

    Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı
    Süt, yumurta ve eritilmiş margarini karıştırın. Ispanakları yıkayıp, temizleyin. Tuzlu suda haşlayın. Sularını sıkarak doğrayın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın. Küçük küçük doğranmış soğanı koyup pembeleştirin. Ispanağı da ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımı sürün. Yufkaların yarısına gelene dek bu işlemi uygulayın. Yarısına geldiğinizde hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın her yerine eşit oranda gelecek şekilde yayın. Tekrar yufka serin. Tüm yufkalar bittiğinde üstüne sütlü karışımdan sürün. 170 dereceli fırında yarım saat pişirin.
    Ardından servis yapın. Afiyet olsun