Tepsi Böreği Ispanaklı

mahir Harbi Aktif Üye
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi, Ispanaklı Tepsi Böreği nasıl yapılır Resimli
ispanakli tepsi boregi.jpg
Malzemeler
  • 4 Adet yufka
  • 1 Su bardağı süt
  • 5 Adet yumurta
  • 4 Çorba kaşığı margarin
  • 200 gr ıspanak
  • 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 Adet soğan
  • Tuz, karabiber

Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı
Süt, yumurta ve eritilmiş margarini karıştırın. Ispanakları yıkayıp, temizleyin. Tuzlu suda haşlayın. Sularını sıkarak doğrayın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın. Küçük küçük doğranmış soğanı koyup pembeleştirin. Ispanağı da ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımı sürün. Yufkaların yarısına gelene dek bu işlemi uygulayın. Yarısına geldiğinizde hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın her yerine eşit oranda gelecek şekilde yayın. Tekrar yufka serin. Tüm yufkalar bittiğinde üstüne sütlü karışımdan sürün. 170 dereceli fırında yarım saat pişirin.
Ardından servis yapın. Afiyet olsun
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst