Karnabahar salatası tarifi

MALZEMELER
¤ 3 adet göbek salata
¤ 1 adet küçük soğan
¤ 2 diş sarımsak
¤ 40 gram parmesan
¤ 100 gram mayonez
¤ 120 ml. süt
¤ 1 tatlı kaşığı hardal
¤ 2 yemek kaşığı limon
¤ 1 adet karnabahar
¤ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
¤ 30 gram ay çekirdeği içi
¤ 1 adet sandviç ekmeği
¤ 1/2 demet maydanoz
¤ Tuz
¤ Karabiber
¤ Muskat (taze çekilmiş)
¤ Toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Salata göbeklerinin dış yapraklarını çıkartıp atın. Salataları dipleri bitişik kalacak şekilde dörde bölün, yıkayın.
Soğanı soyduktan sonra ince kıyın. 1 diş sarımsağı soyup dövün. Parmesanı ince rendeleyin. Mayonez, süt, parmesan, sarımsak, soğan ve hardalı sos kıvamında karıştırın. Tuz, limon suyu ve toz kırmızıbiber ile tatlandırın.
Karnabaharı temizleyin, küçük tomurcuklarına ayırın. 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtıp karnabaharı orta ateşte 10 dakika kavurun. Sonuncu dakikada ay çekirdeği içini ilave edip birlikte kavurun. Tuz, karabiber, muskat katın.
Sandviç ekmeğini ince ince dilimleyin. 1 diş sarımsağı soyup ince ince kıyın. 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtın, ekmek ve sarımsağı içinde kavurun.
Salataları tabaklara yerleştirin, üzerine sosu gezdirin. Ekmekleri irice parçalayın, salatanın üzerine dağıtın. Karnabaharları ilave edin, maydanoz yaprakları ile süsleyin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Üst