Karnabahar salatası tarifi

Salatalar & Mezeler bölümünde yer alan bu konu qanTa munan tarafından paylaşıldı.

  1. MALZEMELER
    ¤ 3 adet göbek salata
    ¤ 1 adet küçük soğan
    ¤ 2 diş sarımsak
    ¤ 40 gram parmesan
    ¤ 100 gram mayonez
    ¤ 120 ml. süt
    ¤ 1 tatlı kaşığı hardal
    ¤ 2 yemek kaşığı limon
    ¤ 1 adet karnabahar
    ¤ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    ¤ 30 gram ay çekirdeği içi
    ¤ 1 adet sandviç ekmeği
    ¤ 1/2 demet maydanoz
    ¤ Tuz
    ¤ Karabiber
    ¤ Muskat (taze çekilmiş)
    ¤ Toz kırmızı biber
    HAZIRLANIŞI
    Salata göbeklerinin dış yapraklarını çıkartıp atın. Salataları dipleri bitişik kalacak şekilde dörde bölün, yıkayın.
    Soğanı soyduktan sonra ince kıyın. 1 diş sarımsağı soyup dövün. Parmesanı ince rendeleyin. Mayonez, süt, parmesan, sarımsak, soğan ve hardalı sos kıvamında karıştırın. Tuz, limon suyu ve toz kırmızıbiber ile tatlandırın.
    Karnabaharı temizleyin, küçük tomurcuklarına ayırın. 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtıp karnabaharı orta ateşte 10 dakika kavurun. Sonuncu dakikada ay çekirdeği içini ilave edip birlikte kavurun. Tuz, karabiber, muskat katın.
    Sandviç ekmeğini ince ince dilimleyin. 1 diş sarımsağı soyup ince ince kıyın. 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtın, ekmek ve sarımsağı içinde kavurun.
    Salataları tabaklara yerleştirin, üzerine sosu gezdirin. Ekmekleri irice parçalayın, salatanın üzerine dağıtın. Karnabaharları ilave edin, maydanoz yaprakları ile süsleyin.