Kereviz ve turp salatası tarifi

Salatalar & Mezeler bölümünde yer alan bu konu qanTa munan tarafından paylaşıldı.

  1. MALZEMELER
    ¤ 1 sert tatlı elma
    ¤ 1 küçük kereviz sapı, doğranmış
    ¤ 250 gr turp, ince dilimlenmiş
    ¤ Tuz
    ¤ Karabiber
    Sos malzemeleri :
    ¤ 50 gr lor peyniri
    ¤ 4 yemek kaşığı krema
    ¤ 2 yemek kaşığı elma sirkesi
    ¤ 1 çay kaşığı şeker
    ¤ 1 diş sarımsak, ezilmiş
    HAZIRLANIŞI
    Sosu hazırlayın: Lor peynirini büyük bir kaseye koyup yumuşayıncaya kadar çırpın. Yavaş yavaş kremayı ve sirkeyi, sonra şeker ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
    Elmayı soymadan içini ayıklayıp doğrayın. Kereviz ve turpların yarısıyla birlikte sosa ilave edin. Tuz ve biberini katın.
    Salatayı servis tabağına boşaltıp kalan turplarla üstünü süsleyin.
    Oda sıcaklığında servis yapın.
    Alternatif :
    Lor peyniri yerine krem peynir, krema yerine de yoğurt kullanabilirsiniz.
    Servis önerileri :
    Bu salata öğle yemeğinde börek veya soğuk tavuk ya da soğuk et ile sunulabilir.
    Bunu biliyormuydunuz ? :
    Kereviz mineral tuzlar,vitamin ve demir açısından çok zengindir. Diyettekiler için en iyi sebzedir.