Ispanaklı Peynirli Lazanya Tarifi

Makarna & Pilavlar bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Ispanaklı Peynirli Lazanya Tarifi, Ispanaklı Peynirli Lazanya nasıl yapılır
    lazanya.jpg
    Malzemeler

    • 1 paket lazanya
    • kaşar peyniri rendesi
    • 1 kg ıspanak
    • 1 adet kuru soğan
    • 250 gram beyaz peynir
    • 50 gram margarin
    • yeterince tuz ve karabiber

    lazanyaları haşlamak için:
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 çorba kaşığı tuz

    beşamel sos için:
    • un
    • süt
    • margarin

    Ispanaklı Peynirli Lazanya Yapılışı
    İçine, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tuz koyduğumuz kaynar suda, lazanyaları haşlayıp, süzdükten sonra, soğuk suya koyalım.
    Ispanakları yıkadıktan sonra, 1 su bardağı su ile 5-6 dakika kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra, suyunu süzelim ve iki avucumuz arasında sıktıktan sonra, kıyalım.

    Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, ıspanakları ve baharatları ilave edip, kavuralım. Ocaktan indirip, ufaladığımız beyaz peynir ilavesiyle harmanlayalım. Fırına dayanıklı bir kabı yağlayalım. Tepsiye haşladığımız lazanyadan 1 kat döşeyip, arasına ıspanak harcından serpiştirelim. Lazanyalar ve ıspanak harcı bitene kadar bu şekilde döşeyelim. Un, süt ve margarinden, beşamel sos hazırlayalım.

    Erittiğimiz margarin yağına, unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Yavaş yavaş soğuk sütü katıp, karıştırarak istediğimiz kıvama gelinceye kadar pişirelim. Yeterince tuzunu ilave edip, ocaktan indirelim. Lazanyaların üzerine, hazırladığımız beşamel sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpelim.
    Önceden ısıttığımız fırına verip, üstü kızarıncaya kadar pişirelim.