Pasticcio Tarifi

Makarna & Pilavlar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Pasticcio tarifi, Pastiçio nasıl yapılır
    pastico.jpg
    Malzemeler (4 kişilik)
    • 1 paket fırın makarna
    • 1 diş sarmısak
    • 1 adet çarliston biber
    • 200 gram dana kıyma
    • 3 adet rendelenmiş domates
    • 4 çorba kaşığı sıvıyağ

    Beşamel sos için:
    • 4 çorba kaşığı un
    • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
    • İki buçuk su bardağı süt
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Üzeri için:
    • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

    Pasticcio yapılışı
    1. Makarnayı üzerinde yazan süre kadar haşlayın. Üzerine soğuk su gezdirin ve süzün. Kıyılmış sarmısak, biber ve kıymayı sıvıyağda kavurun. Rendelenmiş domates ekleyip, 3-4 dakika sonra ocaktan alın.

    2. Beşamel sos için unu, zeytinyağında 3 dakika kavurun. Karıştırarak süt ekleyin. Ardından karıştırarak çırpılmış yumurta ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

    3. Beşamel sostan bir miktar kenara ayırın. Makarna ile kalan sosu karıştırın. Bir fırın kabına önce kıyma, sonra makarna, tekrar kıyma ve son olarak makarna koyun. En üste, kenara ayırdığınız beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
     

Bu sayfa için etiketler

  1. pasticcio tarifi