Güveçte kuru fasulye tarifi

Çorbalar bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Güveçte kuru fasulye tarifi, Güveçte kuru fasulye nasıl yapılır
    guvecte kuru fasulye.jpg
    Malzemeler (6 kişilik)
    • 1 kg kuru fasulye
    • 500 gram kemikli kuzu eti
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 adet soğan
    • 1 diş sarmısak
    • 4 adet yeşil biber
    • 2 çorba kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı un
    • Tuz, karabiber

    Güveçte kurufasulye yapılışı
    Akşamdan süt ile ıslattığınız kuru fasulyeyi ertesi gün süzüp, haşlayın. Ayrı bir tencerede yağı eritin. Doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ufak parçalara ayırdığınız kuzu kemiklerini ve biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ve unu da ekleyip kavurduktan sonra soğuk su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra haşlanmış fasulyeyi, domatesi ve baharatları ekleyip biraz daha kaynatın. Kaynayan karışımı güvece döküp orta ısılı fırına koyun ve 1 saat pişirin.