Evde Lahmacun Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Evde Lahmacun Yapımı, Evde Nasıl Lahmacun Yapılır

    Malzemeler

    HAMURU;
    • Yarım su bardağı ılık süt
    • 1.5 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
    • 4su bardağı un

    LAHMACUNUN İÇİ;
    • 200 gram kıyma
    • 2 büyük soğan
    • 2 adet sivri biber
    • 3 adet domates
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1,5 çorba kaşığı salça
    • tuz,karabiber,pul biber yeteri kadar maydanoz

    Evde Lahmacun Yapılışı

    İlk olarak ılık süte şeker ve mayayı ilave edip kabardıktan sonra un,tuz ve sıvı yağ karışımına katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ılık su ilavesiyle yoğuruyoruz.30-35 dakika mayalanmaya bırakın.(isteyen ekmek hamuru kullanabilir) İçi için soğan ve biberi ince ince kıyıp tuzla ovun ki diriliklerini kaybetsinler.Domates ve maydanozu da kıyıp içine ilave edin.kıyma,sıvı yağ,salça,tuz ve baharatları ilave edin iyice yoğurun 10 dakika dinlendirin.Bu sırada hamurda mayalanacaktır.Tezgaha un serpip tabak büyüklüğünde açın unlanmış tepsiye tek tek koyup iç harcını üstüne elinizle yayın.Maksimum derecelik fırında 7-8 dakika pişirin ama sürekli kontrol edin.Yani pembe bir hal alınca çıkarın.Fırından ilk çıktığında sert oluyor.Lahmacunları üst üste dizin ve üstlerine bez örtün bu onları yumuşak yapıyor.Yeşillik ve ayranla servis yapın.