Rosto Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Rosto Tarifi, Rosto nasıl yapılır

    Malzemeler
    750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
    1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Adet Soğan
    1 Adet Havuç
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Çorba Kaşığı Un
    5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su
    1 Demet Maydanoz Sapı
    Tuz , Karabiber

    Rosto Yapılışı
    Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın. Tuzlanmış ve biberlenmiş
    eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve
    karabiber serpin. Et pişince tencereden alın.

    Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı ve
    havucu ilave edin. sürekli karıştırın. Salçayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurduktan
    sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. Eti tencereye aktarın.

    Maydanoz saplarını üzerine serpin. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri
    bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.

    Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin. Pişirme suyunu tel
    süzgeçten geçirin. Etin üzerine dökün. Patates püresi ile birlikte servis yapın.

    Afiyet Olsun.