Etli Enginar Dolmasi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    ETLİ ENGİNAR DOLMASI

    Malzemeler:
    - 6 enginar konservesi,
    - 500 gr kuşbaşı kuzu eti,
    - 2 dal taze soğan,
    - 1 adet havuç,
    - 2 adet patates,
    - ½ demet dereotu,
    - 1 kase konserve bezelye,
    - 3 yemek kaşığı margarin,
    - 1 limon suyu,
    - 1 yemek kaşığı tuzot.

    Yapılışı:
    1,5 yemek kaşığı margarini eritip eti ekleyip sote edin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Taze soğanları ince kıyın. Havuç ve patatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Enginarları tencereye yerleştirin. Etleri ortalarına doldurun. Kalan yağı tavada eritip patates ve havuçları sote edin. Tencerenin kenarlarına yerleştirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayınca bezelye ve taze soğanı ekleyip biraz daha pişirin. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpip sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.