Etli Ekşili Brüksel Lahanası

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu Rebel Angel tarafından paylaşıldı.

  1. Rebel Angel

    Rebel Angel Harbi Kız

    150 gr kuşbaşı kuzu eti <<<<< ===MALZEMELER
    1 Adet soğan
    1 Çorba kaşığı margarin
    3 Adet havuç
    2 Adet patates
    1 Çorba kaşığı salça
    400 gr brüksel lahanası
    2 Su bardağı sıcak su
    2-3 Diş sarımsak
    1 Adet limon suyu
    Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz

    Hazırlanışı
    • Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurun.
    • Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam edin.
    • Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırın.
    • Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katın.
    • Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dakika pişirmeye bırakın.
    • İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırın.
    • Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.