Enginarlı börülce piyazı tarifi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Enginarlı börülce piyazı tarifi, Enginarlı börülce piyazı nasıl yapılır
    enginarli borulce piyazi.jpg
    Malzemeler (6 kişilik)
    • 4 adet enginar
    • 2 su bardağı börülce
    • Yeterince su
    • 15 adet kurutulmuş domates
    • 3 adet çarliston biber
    • Yarım demet soğan
    • 6'şar dal maydanoz ve dereotu
    • 2 adet kırmızı soğan
    • Tuz
    • Yarım çay bardağı Zeytinyağı
    • 8 çorba kaşığı limon suyu

    Enginarlı börülce piyazının yapılışı
    Börülceyi 3-4 saat suda beklettikten sonra suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyup ocağa oturtun. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp kararan suyunu dökün. Üzerine bu kez sıcak su ve tuz ekleyip yumuşa-ı yana dek haşlayın. Süzüp sudan geçirin ve geniş bir kaba alın. Enginarları 2 çorba kaşığı limon suyu ve tuz eklediğiniz suda yumuşayana dek haşlayın. Ilındıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kuru domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletip süzün ve küçük küpler halinde doğrayın. Biber, taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Kırmızı soğanı yemeklik doğrayın. Börülcenin üzerine enginar, kuru domates, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve dereotu ekleyin. Yarım çay bardağı Komili Ege Sızma Zeytinyağı'nı kalan limon suyunu ve tuzu üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.