Enginarlı börülce piyazı tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Enginarlı börülce piyazı tarifi, Enginarlı börülce piyazı nasıl yapılır
enginarli borulce piyazi.jpg
Malzemeler (6 kişilik)
• 4 adet enginar
• 2 su bardağı börülce
• Yeterince su
• 15 adet kurutulmuş domates
• 3 adet çarliston biber
• Yarım demet soğan
• 6'şar dal maydanoz ve dereotu
• 2 adet kırmızı soğan
• Tuz
• Yarım çay bardağı Zeytinyağı
• 8 çorba kaşığı limon suyu

Enginarlı börülce piyazının yapılışı
Börülceyi 3-4 saat suda beklettikten sonra suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyup ocağa oturtun. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp kararan suyunu dökün. Üzerine bu kez sıcak su ve tuz ekleyip yumuşa-ı yana dek haşlayın. Süzüp sudan geçirin ve geniş bir kaba alın. Enginarları 2 çorba kaşığı limon suyu ve tuz eklediğiniz suda yumuşayana dek haşlayın. Ilındıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kuru domatesleri sıcak suda 10 dakika bekletip süzün ve küçük küpler halinde doğrayın. Biber, taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Kırmızı soğanı yemeklik doğrayın. Börülcenin üzerine enginar, kuru domates, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve dereotu ekleyin. Yarım çay bardağı Komili Ege Sızma Zeytinyağı'nı kalan limon suyunu ve tuzu üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst