But Söğüşü Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    But Söğüşü Tarifi, But Söğüşü nasıl yapılır

    Malzemeler
    • 1 adet koyun but
    • 1 demet havuç
    • 2 adet soğan
    • 1 adet pırasa
    • 1 demet maydanoz
    • 1 diş sarımsak

    But Söğüşü Yapılışı
    Bir tencerenin içine yıkanıp temizlenmiş koyun budu, konur. Üzerine tencerenin kenarından iki parmak aşağısına kadar su doldurulur.Kabuğu soyulmuş soğanlar bütün halde, havuç, maydanoz ve iri parçalara kesilmiş pırasa ve bir diş sarımsak atılır. Etin iyi pişmesi için bir saat sonra ters yüz edilir (yani etin 2 tarafını da birer saat kaynatmak gerekir). Et soğuduktan sonra dilimlere ayrılarak servis edilir.