Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi

Et Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi, Biberiyeli Kuzu Budu Sarması nasıl yapılır

    Malzemeler

    • 1 adet kuzu budu
    • 1 tatlı kasığı biberiye
    • 1 adet soğan
    • 1 kahve fincanı mısırözü yağı
    • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
    • 3 adet haşlanmış havuç
    • Tuz, karabiber

    Bağlamak için:
    • Pamuk ipliği

    Sosu için:
    • 1 kahve fincanı mısırözü yağı
    • 3 diş sarmısak
    • 1 çorba kasığı salça
    • 1 kahve fincanı sirke
    • 1 çay bardağı su
    • Yeteri kadar tuz, karabiber

    Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Yapılışı
    Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.

    Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.

    Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.