Buhara Pilavı Tarifi

Makarna & Pilavlar bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Buhara Pilavı Tarifi, Buhara Pilavı nasıl yapılır
    buhara pilavi.jpg
    Malzemeler
    3 su b.basmati pirincii
    400 gr.kem,kli et
    1 soğan
    1 çorba k.domates salçası
    su
    tuz

    Buhara Pilavı Yapılışı

    İlk olarak soğanları sıvıyağda soteleyin. Soğanın rengi değişince üzerine etleri ilave edin. Daha sonra üzerine suyunu vererek pişirin. Etler kavrulurken diğer tarafta diğer soğanı doğrayarak kavurun. Kavrulunca üzerine pirincin 3 te 2 sini ilave edin. İyice kavrulunca içine salçayı ve domatesi de ekleyin. Daha sonra pişen etin suyundan ve normal sudan ilave

    edin. Kalan pirinçleri de içine ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın. Suyu bitmesine yakın etleri susuz olarak üzerine ekledikten sonra karıştırın e bir süre kapağı kapalı kendi buharında bekletin.