Fırında Kuzu Pilav ve Bademli Pilav Tarifi

Makarna & Pilavlar bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Fırında Kuzu Pilav ve Bademli Pilav Tarifi nasıl yapılır
    kuzu pilavi.jpg
    Malzemeler
    • yarım kafes pirzola
    • 2 havuç
    • 3 soğan
    • 2 defne yaprağı
    • 3 diş sarımsak
    • tane karbiber
    • tuz
    • toz kırmızı biber

    Pilavı için:
    • 3 su b.pirinç
    • 2 soğan
    • 1 su b.badem
    • 2 çorba k.kuş üzümü
    • 1 tutam dereotu
    • 1 su b.et suyu
    • su
    • tuz
    • tereyağı
    • sıvıyağ

    Fırında Kuzu Pirzola ve Bademli Pilav Yapılışı
    Pirzolayı fırın tepsisine alın. Üzerine pul biberi ve tuzu serperek her yere gelecek şekilde yayın. Sarımsakları 2 ya da 3′e bölerek bıçakla pirzolaya açacağınız deliklerin içine koyun. Havuç, defneyaprağını ve soğan kuzu pirzolanın altına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.. Pişen pirzolaları bademli kuş üzümlü pilavla ya da dilediğiniz bir pilavla servis edebilirsiniz.

    Pilavı için, sıvıyağı ve tereyağını tencerede eritin. Daha sonra üzerine bademleri ekleyip kavurun. Bir süre kavrulunca pirinci ve üzerine soğanı da ekleyerek kavurun. Ardından bir süre suda bekletilmiş kuş üzümü süzüp ilave edin. En son et suyunu ve sıcak suyu vererek kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pilav pişince ince ince doğranmış dereotunu üzerine ekleyip karıştırın ve kuzu pirzolayla servis edin.