Cordon Bleu Tarifi

Tavuk Yemekleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Cordon Bleu Tarifi, Cordon Bleu nasıl yapılır
    cordon bleu.jpg
    Değişik bir tavuk yemeği ile karşınızdayız

    Malzemeler

    • 2 adet tavuk göğsü – ikiye kesilmiş bir tarafından tutulan kelebek şeklinde ayrılmış ve dövülmüş)
    • 4 dilim dana jambon
    • 2 dilim cheddar peynir
    • 1 yumurta
    • galeta unu
    • 1 su bardağı beyaz şarap
    • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
    • karabiber, tuz


    Sos için

    • 100 gr. krema
    • 3-4 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
    • karabiber, tuz

    Cordon Bleu Yapılışı
    1- Dövülmüş tavuk göğsünü açın. İçine jamponu yerleştirin. Jamponun üstüne cheddar peynirini ya da kaşar peynirini koyun. Onun üstüne yeniden jambon koyuyoruz. Tavuk göğsünün diğer tarafını üstüne kapatıyoruz. Peynir dışına taşmamalı.Tavuk etinin açık olan tarafılarını açılmasın diye kürdanla kapatın. Diker gibi.
    2- Yumurtayı çırpıyoruz. Önce galeta ununa buladığımız tavukları sonra yumurtaya buluyoruz. Ardından yeniden galeta ununa buluyoruz.
    3- Tavanın içine sıvı yağı koyun. Üstüne hazırladığımız tavuğu koyup kısık ateşte pişinceye kadar kızartın. Piştiğini düşündükten sonra diğerinide aynı yöntemle pişiriyoruz. İki tavuğu aynı tavaya koyuyoruz. Şarabın yarsını döküyoruz. 1-2 dakika buharlaşıncaya kadar pişiriyoruz. Tersini çevirip şarabın geri kalanını döküyoruz. Yine 1-2 dakika pişiriyoruz.. Tereyeğından küçük parçalar alıp üstüne koyuyoruz. Eriyor kendiliğinden.
    4- Sos tavasında kremayı ve nişastayı koyuyoruz. Çırpıyoruz. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz. İçine ezilmiş sarımsakları koyup baharat ekliyoruz. Kaynadıktan sonra kenara alıyoruz.
    5- Tavukları servis edeceğiniz tabağın içine krema sosunu yayıyoruz. Üstüne tavuğu koyup üstüne sos döküyoruz. Servis yapıyoruz. Afiyet olsun.