Kullandığınız tarayıcı çok eski. Bundan ötürü siteleri doğru görüntüleyemeyebilirsiniz. Tarayıcınızı güncelleştirmeli veya alternatif tarayıcı kullanmalısınız.
Bandırma tarifi, bir şeye banmaktan ortaya çıkan bandırma kelimesini bu yemekle tam olarak kavrayacak ve bandırmanın sadece bir şehir adı olmadığını göreceksiniz. Bu yemekte de ekmeği nefis tatlara bandırarak ekmeğin üzerinde o lezzetleri hissedeceksiniz. Laf kalabalığını bırakıp bandırma nasıl yapılır diyerek anlatıma başlıyorum.
Bandırma Tarifi İçin Malzemeler
1 Adet Tavuk
4 Adet Yufka
150 gr Tereyağ
100 gr Ceviz
Tuz, karabiber
Bandırma Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir.