Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi

Dolmalar & Sarmalar bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Asma Yaprağından Enginar Dolması nasıl yapılır

    İyi yemek yapamam ama iyi bir gurme sayılırım. Ağzımın tadına önem veren biri olarak Asma yaprağındn enginar dolması tarifi ile akşam yemeği menünüze güzel bir yemek sunmak istedim. Gerçekten leziz bir yemek olan bu yemeği mutlaka deneyip tatmanızı öneririm.

    Malzemeler
    • 2 soğan, piyazlık doğranmış
    • 1 havuç, halka halka doğranmış
    • süslemek için; maydanoz
    • 5-6 enginar, temizlenmiş
    • dolmalık iç
    • 1 limon
    • kaynamış su
    • zeytinyağı
    Asma Yaprağında Enginar Dolması Yapılışı
    asma-yapraginda-enginar-dolmasi.jpg
    Geniş bir kaseye soğuk su ve yarım limon suyu alın. Enginarları bu su ile birlikte ovup aynı suyun içinde bırakın. Dolmalık içi hazırlayıp soğumaya bırakın. Tahtanın üstüne enli bir asma yaprağı serin. Üstüne bir enginarı oturtun. Orta kısmına iriliğine göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden yerleştirin. Asma yaprağını bohça sarar gibi enginarın üstüne kapatıp bir ip ile bağlayın. Bütün enginarlar için aynı işlemi yapğın.Yemeklik doğradığınız soğanları ve havucu enli ve yayvan bir tencerenin altına yayın. Üstüne enginarları koyun. Tencereye enginarların üstüne geçene dek kaynamış su ilave eder. Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ilave edin kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pişince iplerini çekip maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 6 Şubat 2015