Enginar Dolması Tarifi

Sebze Yemekleri bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Enginar Dolması Tarifi, Enginar Dolması nasıl yapılır
    erginar dolmasi.jpg
    Malzemeler
    • 2 adet küçük boy ayıklanmamış enginar
    • 1 adet limon Yeteri kadar su
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 adet soğan
    • 350 gram dana ve kuzu karışık kıyma
    • 1 adet sivri biber
    • 3 adet domates
    • 2 diş sarımsak
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz, karabiber
    4 kişilik

    Enginar Dolması Yapılışı
    Enginarları sapları ile birlikte ortadan ikiye bölün. Kararmalarını önlemek için limon suyu sürün. Uç kısımlardaki yapraklan sapından itibaren 3 parmak kalacak şekilde kesin. İç kısımlarındaki tüylü bölümü bıçakla kesip alın. Mor yaprakları elinizle koparın. Bu bölüme de limon suyu sürün. Bir tencereye alıp üzerine yarım limon suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Sudan alın ve bir fırın kabına açık kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanın rengi dönünce kıymayı ekleyip, 5 dakika kavurun. Daha sonra ince kıyılmış sivri biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış sarımsak ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın. Hazırladığınız harcı enginarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin ve servis yapın.