acılı bisküvi

Acılı Bisküvi

Malzemeler

Süre 25 dk.Kaç Kişilik 10


1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
3 Su bardağı un
Yarım su bardağı beyaz peynir
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Paket margarin
2 Yumurta
2 Çay kaşığı tuz
Çörekotu

Hazırlanışı
  • Bir yumurtayı kırıp sarısını poğaçaların üzerine sürmek üzere ayırın.
  • Akını derin bir kaseye alıp un, kaşar peyniri rendesi, beyaz peynir, kırmızıbiber, kalan bir yumurta, yağ ve tuzu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Top şeklinde kapatıp üzeri nemli bir bez örtün ve buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız bisküvileri aralıklı olarak dizin.
  • Ayırdığınız yunurta sarısını çırpıp bisküvilerin üzerine sürün ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Sıcak ya da ılık servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
2B
Üst