Chimichanga

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu mayyak_uur tarafından paylaşıldı.

  1. mayyak_uur

    mayyak_uur Manyaq üyé

    CHIMICHANGA

    MALZEMELER

    4 kişilik
    400 gr tavuk
    2 adet yufka
    1/2 çorba kaşığı margarin
    1 su bardağı domates suyu
    1 tatlı kaşığı salça
    1 kahve fincanı un
    1/2 su bardağı su
    acı biber sosu
    1/2 su bardağı krema
    kırmızı biber
    tuz
    karabiber
    200 gr kaşar peyniri rendesi
    sıvı yağ



    HAZIRLANIŞI

    Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufakaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun.