Vegan yemek tarifi arayanlar ve çocuklara sebze yemeklerini sevdirmek isteyenler için nefis bir iç baklalı enginar tarifi ile sizlerleyiz. Gelin iç baklalı enginar nasıl yapılır anlatalım.
Afiyet olsun...
İç Baklalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet enginar
- 1/2kg iç bakla
- 2 adet domates
- 1 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 limon
- 1 demet dereotu
- Sıvıyağ
- Tuz, şeker
İç Baklalı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanları ince olarak yemeklik doğrayın. Yayvan bir tencereye sıvıyağı, soğanları, kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domateslerle havuçları sırasıyla üst üste sıralayın. Sonra ayıkladığınız iç baklaları ve en üst katada enginarları koyup, tuzunuda ilave edin. Üstünü örtecek kadar hazırlamış olduğunuz suyun içerisine 1 yemek kaşığı unu ve kesme şekeri de koyup tencerenin kapağını kapatıp 40-45 dk pişirin. Ocaktan almadan 5 dk önce üzerine ince ince kıydığınız dereotlarını serpiştirin.Afiyet olsun...