Tuzlu Çubuk Tarifi, Tuzlu Çubuk nasıl yapılır
Malzemeler
- 2,5 bardak un
- 1 paket margarin
- 1 fincan su
- yarım kaşık tuz
- 1 yumurta
Üstü için:
- 2 yumurta
- yarım kaşık tuz
Tuzlu Çubuk Yapılışı
Un, hamur tahtasına elenir. Ortası “havuz” gibi açılır.
İçine 1 yumurtanın sarısı, margarin ve tuz konur. Üzerine 1 fincan soğuk su dökülüp, iyice yoğrulur.
Serin bir yerde 2 saat dinlendirildikten sonra 10 eşit parçaya bölünür.
Her parçaların üzerine; önce bir, sonra iki avuçla bastırmak ve ovalamak suretiyle, serçe parmağının yarısı inceliğinde ve el uzunluğunda şekil verilir.
Hafif ıslatılmış tepsiye dizilir.
Üzerlerine, 2 yumurtanın çırpılmış sarıları sürülür ve azıcık tuz serpilir.
Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.
İstenilen uzunlukta kesilip servis yapılır.