mahir
Harbi Aktif Üye
Kıymalı tatar böreği tarifi, Kıymalı tatar böreği nasıl yapılır
Malzemeler (4 kişilik)
Kıymalı tatar böreği yapılışı
Un, hamur tahtasına elenir. Ortası “havuz” gibi açılır. İçine yumurta kırılır, tuz konur. Biraz su döküldükten sonra iyice yoğrulur.
• Üstüne nemli bez örtüldükten sonra yarım saat dinlendirilir.
• Sonra, 3 milimetre incelikte açılır. 4 santimlik “kareler” halinde kesilir.
• Kıyma, çentilmiş soğan, kıyılmış maydanoz, biberler, tuz karıştırılır. Yağ ilave edildikten sonra kavrulur.
• Her bir karenin ortasına bu karışımdan konur. Sonra, her biri “üçgen” şeklinde kapatılır. Tencereye bol su, tuz ve zeytinyağı konur.
• Su kaynayınca, üçgenler içine atılır. 20 dakika kadar haşlanır.
• Haşlanan börekler delikli kepçe ile alınıp tabaklara konur.
• Böreklerin üstüne iyice ezilmiş yoğurt dökülür.
Üzerlerine, nane ve kırmızıbiber karıştırılmış yağ gezdirilir. Servis yapılır.
Malzemeler (4 kişilik)
- 500 gram un
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı çiçek yağı
- 250 gram kıyma
- 400 gram yoğurt
- 1 baş soğan
- yarım demet maydanoz
- kırmızıbiber
- karabiber
- tuz, su
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- kuru nane
Kıymalı tatar böreği yapılışı
Un, hamur tahtasına elenir. Ortası “havuz” gibi açılır. İçine yumurta kırılır, tuz konur. Biraz su döküldükten sonra iyice yoğrulur.
• Üstüne nemli bez örtüldükten sonra yarım saat dinlendirilir.
• Sonra, 3 milimetre incelikte açılır. 4 santimlik “kareler” halinde kesilir.
• Kıyma, çentilmiş soğan, kıyılmış maydanoz, biberler, tuz karıştırılır. Yağ ilave edildikten sonra kavrulur.
• Her bir karenin ortasına bu karışımdan konur. Sonra, her biri “üçgen” şeklinde kapatılır. Tencereye bol su, tuz ve zeytinyağı konur.
• Su kaynayınca, üçgenler içine atılır. 20 dakika kadar haşlanır.
• Haşlanan börekler delikli kepçe ile alınıp tabaklara konur.
• Böreklerin üstüne iyice ezilmiş yoğurt dökülür.
Üzerlerine, nane ve kırmızıbiber karıştırılmış yağ gezdirilir. Servis yapılır.