Kıymalı tatar böreği tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Kıymalı tatar böreği tarifi, Kıymalı tatar böreği nasıl yapılır
tatar boregi.jpg
Malzemeler (4 kişilik)
  • 500 gram un
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı çiçek yağı
  • 250 gram kıyma
  • 400 gram yoğurt
  • 1 baş soğan
  • yarım demet maydanoz
  • kırmızıbiber
  • karabiber
  • tuz, su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • kuru nane

Kıymalı tatar böreği yapılışı
Un, hamur tahtasına elenir. Ortası “havuz” gibi açılır. İçine yumurta kırılır, tuz konur. Biraz su döküldükten sonra iyice yoğrulur.

• Üstüne nemli bez örtüldükten sonra yarım saat dinlendirilir.
• Sonra, 3 milimetre incelikte açılır. 4 santimlik “kareler” halinde kesilir.
• Kıyma, çentilmiş soğan, kıyılmış maydanoz, biberler, tuz karıştırılır. Yağ ilave edildikten sonra kavrulur.
• Her bir karenin ortasına bu karışımdan konur. Sonra, her biri “üçgen” şeklinde kapatılır. Tencereye bol su, tuz ve zeytinyağı konur.
• Su kaynayınca, üçgenler içine atılır. 20 dakika kadar haşlanır.
• Haşlanan börekler delikli kepçe ile alınıp tabaklara konur.
• Böreklerin üstüne iyice ezilmiş yoğurt dökülür.

Üzerlerine, nane ve kırmızıbiber karıştırılmış yağ gezdirilir. Servis yapılır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst