Tuzlu Çubuk Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Tuzlu Çubuk Tarifi, Tuzlu Çubuk nasıl yapılır
tuzlu cubuk tarifi.jpg
Malzemeler
  • 2,5 bardak un
  • 1 paket margarin
  • 1 fincan su
  • yarım kaşık tuz
  • 1 yumurta
Üstü için:
  • 2 yumurta
  • yarım kaşık tuz

Tuzlu Çubuk Yapılışı
Un, hamur tahtasına elenir. Ortası “havuz” gibi açılır.

İçine 1 yumurtanın sarısı, margarin ve tuz konur. Üzerine 1 fincan soğuk su dökülüp, iyice yoğrulur.

Serin bir yerde 2 saat dinlendirildikten sonra 10 eşit parçaya bölünür.

Her parçaların üzerine; önce bir, sonra iki avuçla bastırmak ve ovalamak suretiyle, serçe parmağının yarısı inceliğinde ve el uzunluğunda şekil verilir.

Hafif ıslatılmış tepsiye dizilir.

Üzerlerine, 2 yumurtanın çırpılmış sarıları sürülür ve azıcık tuz serpilir.

Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

İstenilen uzunlukta kesilip servis yapılır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst