Tavuklu Garam Masala Tarifi - Tavuklu Garam Masala nasıl yapılır
Pakistan ve Hindistan mutfağından bir esinti
Garam massala baharati:
- Kisnis
- kimyon
- kirmizi biber
- deniz tuzu
- tarcin
- kakule
- defne yapragi
- karanfil
- aci kirmizi biber
- aycicekyag
Malzeme
- 1 kg tavuk but
- 2 yemek kasigi garam massala
- 1 cay kasigi kimyon
- 1 kirmizi chili
- 4 dis sarimsak (ince kiyilmis)
- 1 buyuk sogan (ince kiyilmis)
- 1 cay kasigi kori
- 2 yemek kasigi kisnis (pisirirken ve servis yaparken ustune serpistirmek icin)
- yarim limon suyu
- 1 yemek kasigi salca
- 200 gr creme fraiche
Tavuklu Garam Masala Yapılışı
Tavuk butlarini iyi yikadiktan sonra tencereye alalim. Creme fraiche haric butun malzemeleri ekledikten sonra 2-3 yemek kasigi sivi yag ekleyin ve ocagi yakin. En dogru olani tavugu bir kac saat marine etmektir.
Tavugun tam ustune cikacak kadar su ekledikten sonra ocagin altini kisip yaklasik 2 saat agir ateste pisirin. Tavuk yumusacik olacak ve cok az bir miktar su kalmis olacak. Su sos haline gelmis olmasi lazim. En son olarak creme fraiche ekleyip 1-2 dakika ocakta tutup alin. Sicak olarak servis yapin. Uzerine taze kisnis serpistirmeyi de unutmayalim!
NOT: Bu yemek kesinlikle kisnis'siz olmaz ve pilavsiz servis yapilmaz.
Simdi garam massala nedir diye merak edeniniz olmustur. Garam massala karisik baharat anlamina geliyormus.