Tavuklu Mantı Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Tavuklu Mantı Tarifi, Tavuklu Mantı nasıl yapılır
tavuklu manti.jpg
Malzemeler

Hamuru İçin

  • Yarım kilo un
  • Yarım su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz

İçi için :

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 150 gr kadar mantar
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar kırmızı biber
  • Yoğurt, 4-5 diş sarımsak

Aralara sürmek için :

  • Yarım kase sıvı yağ

Tavuklu Mantı Yapılışı
Bir kapta un, tuz ve suda hamuru yoğuralım. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar hamuru dinlendirelim. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın Hamuru ince bir şekilde açarak kareler halinde kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağı tepsiye yerleştirin.180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmıs biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst