Sebzeli et sote nasıl yapılır

deep

Harbi Aktif Üye
Normal et sote yemeğinde sadece domates, soğan ve sarımsak kullanırız. Daha farklı bir lezzet tatmak isterseniz sebzeli et sote tarifi ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Eti sebzelerin tadıyla harmanladığımızda sonuç olarak nefis bir yemek ortaya çıkıyor. Bu yemeğin yanında dilerseniz pilav da yapabilirsiniz.

Sebzeli-Et-Sote.jpg


Malzemeler (4 kişilik)
  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış et (yağsız)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet havuç
  • 3 adet domates
  • Yeteri kadar tuz, karabiber
Yapılışı
Et ve suyu tencereye alıp, orta ateşte hafif yumuşayana dek pişirin. Zeytinyağı ekleyip 5 dakika daha pişirin. Doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ilave edin. Kabukları soyulup incecik doğranmış domates, ardından doğranmış havuç ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişmeye bırakın. Tuz ve karabiberini ayarlayın, ocaktan alın. 2-3 dakika dinlendirip servis yapın.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst