Sebzeli bulgur pilavı tarifi, Sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır
Malzemeler (2 kişilik)
- 1 su bardağı kepekli bulgur
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet sarımsak
- yarım çay kaşığı tuz
Sebzeli bulgur pilavı yapılışı
Mercimeği yıkayıp, düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağında küp doğranmış soğanı kavurup bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra karışıma salçayı ekleyip, 2 su bardağı ılık su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir başka tencereye kalan zeytinyağını alın. İnce kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri, ince kıyılmış sarnısakla birlikte 2-3 dakika çevirin. Renklerinin canlı kalması hem sebzelerin vitamilnerini koruması hem de güzel görünmesi açısından önemli! Pilavınız suyunu çektikten sonra sebzeleri ve mercimeği ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra demlenmeye bırakın.
Not: Kepekli diyet bulgur, sert durum buğdayının kepeği üzerinde bırakılmış halidir. Kepeğin kan değerini ve kandaki yağları düşürücü etkisinin yanında, mide ve bağırsak kanserini önleyici yönü de bulunuyor. Özge Zeki